FAQ

VAD ÄR BROTHY?

BROTHY tillverkar benbuljong av högsta kvalitet från grunden.
Genom att noggrant välja rätt blandning av ingredienser och tillaga dem i upp till 24 timmar extraherar vi proteiner, aminosyror och mineraler för din kropp att njuta av.

BROTHY
säger NEJ till tillsatser och konserveringsmedel. 

VAR KAN JAG BESTÄLLA?

Du kan beställa BROTHY här på vår hemsida (Stockholms innerstad). Gå till Produkter och fortsätt sedan till kassan. Bor du utanför Stockholm City, gå in på AMOI för att beställa. Om det ändå inte fungerar - skicka som mail så levererar vi direkt till dig (beställningar över 999:- sek).

HUR DRICKER ELLER ANVÄNDER JAG DET?


Varm buljong är underbar när du dricker den direkt ur en kopp. Vi har valt att göra vår buljong mild i smaken för att passa alla tillfällen. Drick som den är eller krydda efter smak. I förpackningen ligger färsk topping som du kan behålla eller avlägsna före uppvärmning. Brothy kan fungera som ett substitut eller komplement till kaffe, te, snack, frukost eller lunch. Det är också bra för att laga soppor, risotto, grytor och mer. Du hittar recept på vår instagram sida @originalbrothy

VAR KAN JAG HITTA EN LISTA ÖVER INGREDIENSER OCH NÄRINGSINNEHÅLL?

Näringsinformation för varje buljong finns under "Produkter".

KAN JAG FRYSA DET SENARE?

Absolut. Vi föreslår att du tinar det och sedan fryser in det igen som isbitar så att du lättare kan använda det för matlagning eller smuttar efter behov.

HUR LÄNGE HÅLLER DET? FINNS DET NÅGOT FÖRFALLODATUM?

Din buljong är god en vecka i kylen efter att den är upptinad. Fryst håller den upp till ett år. Vi rekommenderar att du fryser in den en gång som mest.

INNEHÅLLER BROTHY SOCKER, GLUTEN ELLER MEJERI?

NEJ.

VARFÖR ÄR BROTHYS BULJONG SPECIELL?

Med ett ord: KVALITET. Vår medgrundare, Matias, är en kock i världsklass som insisterar på att göra saker på rätt sätt. Vi använder endast råvaror av högsta kvalitet. Vi långsamt sjuda dessa ingredienser med nästan lika mycket vatten (förhållande 1:1) i upp till 24 timmar, beroende på buljongen. Andra buljongtillverkare kan laga mat under kortare tid; en del brygger ännu längre. Vi anser att vår process är rätt tid för att säkerställa maximal näringstäthet – och maximal smak – i varje kopp.

HUR VÄRMER JAG DEN?

Från kylen kan vår buljong tinas direkt i kastrullen. När den har svalnat kommer du att märka att buljongen kommer att få ett geléliknande utseende och konsistens. Detta är helt naturligt. Det är gelatinet.

VARFÖR KALLAS NI "BROTHY"?

Enkelt: BROTH + HEALTHY = BROTHY.

VARFÖR LEVERERAS DEN FRYST?

Vi använder inga tillsatser eller konserveringsmedel, det är därför vi skickar fryst. Beroende på var du befinner dig och vilken leveransmetod som används så kommer buljongen fram kall till delvis frusen. För att den helt ska tina tar det ca 5h. 

HUR TINAR JAG DET?

Det enklaste sättet att tina upp fryst buljong är att helt enkelt lägga den i kylen och låta den tina långsamt över natten. För snabbare resultat, skölj behållaren under kallt vatten för att lossna den frusna buljongen, töm den sedan i en kastrull och koka upp hela innehållet. Du kan alltid förvara eventuell överbliven buljong i kylen.