1–2 dagars hemleverans med BRING -välj dag och tid | Prenumerera och spara 10%!

FAQ

VAD ÄR BROTHY?

BROTHY tillverkar benbuljong av högsta kvalitet från grunden.

 

BROTHY I FEM STEG!

1. Vi sourcar de bästa produkterna, Kravmärkt kött från Gröna Gårdar samt ekologisk kyckling från Hagby Gård.

 2. Buljongen sjuder i upp till 20 timmar med syftet att extrahera all näring från benen.

3. Produkterna djupfryses på plats för att undvika onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

4. Vi levererar djupfryst till din dörr.

 5. Nu är det bara att värma buljongen som är färdig att drickas eller användas i matlagning.

 

HUR KONSUMERAR JAG BROTHY?

BROTHY Levereras fryst, och är färdig att drickas efter uppvärmning. Du kan använda det i matlagning tex för att koka upp linser eller som en bas till ramen. 

 

HUR VÄRMER JAG BROTHY

Vi rekommenderar att värma på låg värme i kastrull och krydda på med egna ideér. Häll sedan över i en mugg eller thermos som du kan ta med dig. Det går bra att ställa in hela kartongen i micron också, tänk bara på att det blir varmt!

 

HUR MYCKET BROTHY BEHÖVER JAG?

Vi rekommenderar att dricka en portion varje dag i 10 dagar. Sedan en portion varannan dag i 10 dagar. Därefter bör det vara lagom med ca tre portioner per vecka beroende lite på dina övriga vanor och nivåer av ansträngning.

 

HUR LÄNGE HÅLLER BROTHY? FINNS DET NÅGOT FÖRFALLODATUM?

Din buljong är god en vecka i kylen efter att den är upptinad. Fryst håller den upp till ett år. Vi rekommenderar att du fryser in den en gång som mest.


BROTHY säger nej till tillsatser och konserveringsmedel. 

VAR KAN JAG BESTÄLLA?

Du beställer BROTHY här på vår hemsida (Stor Stockholm). Gå till Produkter, välj smak och hur många, fortsätt sedan till kassan.

 

Vi finns också i butiker runt om i Stockholm:

LIFE i Fältöversten, Karlaplan 13.  

LIFE Hötorget, Kungsgatan 48.

LIFE Liljeholmstorget 3, Plan 2.

NORDISH Corner Store, Solnavägen 1C.

Pressbyrån Experience, Albanovägen 8 Universitetet

 

HUR GÅR DET TILL NÄR JAG FÅR MIN LEVERANS?

När du prenumererar kör vi ut första måndagen efter den 26e varje månad. Du kan enkelt ändra, pausa eller stänga av prenumerationen när du vill.

Vi levererar hem till dig via vår budpartner BRING/AMOI. Det är genom dessa du som kund kommer att få all information gällande din leverans.  

GE MIG FÖRSLAG PÅ HUR JAG KAN ANVÄNDA BROTHY?


Varm buljong är underbar när du dricker den direkt ur en kopp. Vi har valt att göra vår buljong mild i smaken för att passa alla tillfällen. Drick som den är eller krydda efter smak. Brothy kan fungera som ett substitut eller komplement till kaffe, te, snack, frukost eller lunch. Det är också bra för att laga soppor, risotto, grytor och mer. Du hittar recept på vår instagram sida @originalbrothy

 

VAR KAN JAG HITTA EN LISTA ÖVER INGREDIENSER OCH NÄRINGSINNEHÅLL?

Näringsinformation för varje buljong finns under "Produkter".KAN JAG FRYSA DET SENARE?

Absolut. Vi föreslår att du tinar det och sedan fryser in det igen som isbitar så att du lättare kan använda det för matlagning eller smuttar efter behov.


INNEHÅLLER BROTHY SOCKER, GLUTEN ELLER MEJERI?

NEJ.

VARFÖR ÄR BROTHYS BULJONG SPECIELL?

Med ett ord: KVALITET. Vår medgrundare, Matias, är en kock i världsklass som insisterar på att göra saker på rätt sätt. Vi använder endast råvaror av högsta kvalitet. Vi långsamt sjuda dessa ingredienser med nästan lika mycket vatten (förhållande 1:1) i upp till 20 timmar, beroende på buljongen. Andra buljongtillverkare kan laga mat under kortare tid; en del brygger ännu längre. Vi anser att vår process är rätt tid för att säkerställa maximal näringstäthet – och maximal smak – i varje kopp.

HUR VÄRMER JAG DEN?

Från kylen kan vår buljong tinas direkt i kastrullen. När den har svalnat kommer du att märka att buljongen kommer att få ett geléliknande utseende och konsistens. Detta är helt naturligt. Det är gelatinet.VARFÖR KALLAS NI "BROTHY"?

Enkelt: BROTH + HEALTHY = BROTHY.

VARFÖR LEVERERAS DEN FRYST?

Vi använder inga tillsatser eller konserveringsmedel, det är därför vi skickar fryst. Beroende på var du befinner dig och vilken leveransmetod som används så kommer buljongen fram kall till delvis frusen. För att den helt ska tina tar det ca 5h. 

HUR TINAR JAG DET?

Det enklaste sättet att tina upp fryst buljong är att helt enkelt lägga den i kylen och låta den tina långsamt över natten. För snabbare resultat, skölj behållaren under kallt vatten för att lossna den frusna buljongen, töm den sedan i en kastrull och koka upp hela innehållet. Du kan alltid förvara eventuell överbliven buljong i kylen.

VAR KONTAKTAR JAG SUPPORT OM JAG HAR FRÅGOR?

Om det gäller leverans så är det alltid AMOI du ska kontakta, support@amoi.se, uppge order nummer som du mottagit av oss på mail. Om du har övriga frågor så kan du kontakta oss på info@originalbrothy.com.